PITUTUR JOWO WARISANE WONG TUWO



"Dunyo iki wis tuwo,
Wis tuwo tur keronto-ronto"
Keronto-ronto mergo kere bondo
Kere bondo mergo kurang syukur lan trimo

Contone :
Akeh putro wani karo wong tuwo;
Akeh joko dadi dudo.
Akeh dudo lan wes duwe bojo ngaku joko.
Akeh rondo pingin rabi Joko.

Akeh prawan naksir dudo
Akeh omah ibadah ra tau disobo.
Sing disobo malah omahe germo.
Diajak ibadah mesti semoyo.

Jarene kere jebule omahe koyo rojo.
Jare sugih ngaku ra nduwe bondo.
Elingo yen sak wayah-wayah dipundut Sing Kuwoso,
Ora enom ora tuwo. Ora cilik ora gede
Malaikat podo ngincer sing leno.

Mulo jo lali ibadah madhep Sing Kuwoso.
Yen mati ben mlebu suwargo.
Yen mlebu suwargo jo lali Hp-ne digowo, ben iso ngabari lan WA-an karo konco-konco.
Yen mlebu neroko Hp-ne ra usah digowo, amargo sinyale ra ono.

Urip iku mung sak dermo.
Mulo konco, tulung pitutur iki di perhati'no marang konco.
Sing meneng berarti rumongso.
Sing mesem lan ngguyu berarti kulino.
Sing manyun berarti ra' iso boso Jowo.
Sing ora comen berarti saben dino nacat² eleke konco

Mumpung isih urip ning ndunyo, jenengé manungso mestiné okèh klèra-klèru sing ra sengojo.
Mulo kulo sak kaluwargo njaluk ngapuro marang kabèh nganti jiworogo..,
Khususe kanggo sing wong enom sing sebendino ngapeli anake tonggo.
Krono Zaman akhir kono-kene joko podo ngincer rondo
Lan lan semono ugo sing rondo sing seneng berondong mudo

Semanten atur kulo, bilih enten lepate, minongko cangkeme kulo kakean duso
Se’umpami boten enten lepate, yo di kirimi sego, tak pangane.
----------------------
Kwkwkwkwkw hahahahahaha ?
Sory yo bro! Iki sing posting lagi kumat, kentekan obat!
----------------------------------------------------------------